Gratis verzending van wielen

ZEAL WIELEN MET KUNSTPRENT VAN MENNO ANKER VOOR CYCLING FOR KIDS - CAMERIG44 chARiTy

Persbericht mei 2019:

Met het idee "Maak je fiets sneller, je muur mooier en kinderen gelukkiger", heeft ZEAL Cycling een speciale aanbieding samengesteld.

Geïnspireerd door de uitdagingen van de Amstel Gold Race heeft ZEAL Cycling de CAMERIG44wielset als "Aero Allrounder" ontwikkeld. Het Limburgse heuvellandschap biedt geen lange beklimmingen of lastige kasseistroken voor de typische klassiekerrenners, maar meer een opeenvolging van veeleisende secties. Zeer uitdagend dus en daardoor perfect voor allrounders. Een van de talrijke heuvels van de Amstel Gold Race is de Camerig, de uiteindelijke naamgever van de set met zijn, in het oog springende, karakteristieke Kamm-Tail-vorm.

Maar niet alleen ZEAL liet zich inspireren door de Camerig. Menno Anker, kunstenaar, ontwerper en gepassioneerd wielrenner wilde de klim ook beter leren kennen na een gesprek met de oprichters van ZEAL op een beurs. "Het waren de vakwerkhuizen langs de weg, de blauwe lucht en het typische groene graslanden van het Duits-Nederlandse grensgebied die mij inspireerden". Zo beschrijft het meesterbrein achter Grand Depart, het karakteristieke, abstracte design van de fietsposter “de Camerig”.

Met de speciale editie CAMERIG44 chARiTy biedt ZEAL nu een pakket aan dat bestaat uit CAMERIG44 of CAMERIG44 Disc wielen en een Gicléedruk van 50 x 70 cm op fijn, zuurvrij en handgemaakt origineel Hahnemühle Fineart papier (300 g).

De gebruikelijke verkoopprijs voor de kunstprent is € 99,-, maar in de ChARiTy set kost het slechts € 50,- extra, die uiteindelijk zal worden gedoneerd aan Cycling for Kids.

"Toen we met Menno spraken over een samenwerking, was het meteen duidelijk dat de combinatie van product en kunst ook een sociaal doel moet hebben", aldus de oprichters van ZEAL Roland ten Brinke & Daniel Bley. " Menno deelt met ons zijn zeer individuele kijk op "onze berg" en we hebben het geluk dat we na elke beklimming van de Camerig onze geweldige ervaringen kunnen delen. Daarom hebben we besloten om de opbrengst van de chARiTy Edition te doneren aan een organisatie die zich inzet voor kinderen die het niet zo goed hebben."

De Cycling for Kids organisatie zet zich in om zieke kinderen te helpen. Met acties zoals Everesting, een Gravel Ride en Spinning Marathon, zamelt de vereniging geld in voor zieke kinderen en hun families. "Wij zijn blij dat ZEAL ons idee om de passie voor fietsen te combineren met hulp voor kinderen steunt", zegt Marco Bastiaansen (initiatiefnemer van Cycling for Kids e.V.).

Shop nu: CAMERIG44chARiTy

Shop nu: CAMERIG44 Disc chARiTy

Meer informati:

Grand Depart

Cycling for Kids e.V. 

← Older PostLeave a comment

Please note, comments must be approved before they are published