Geen verzendkosten; CAMERIG & HOUFFA wielen

MALLORCA'S HEILIGE BERG

Elk voorjaar komen vele professionele wielerploegen en duizenden amateurwielrenners naar Mallorca voor hun trainingskampen. Kort na kerst arriveren de eersten al om kilometers te maken op het balearische eiland en mid april zullen er zoveel wielrenners op het eiland zijn dat “Duitsland’s” grootste wielerfestival plaats zal vinden onder de Spaanse zon.

Niet alleen Mallorca’s touroperators, hotels en verhuurlocaties zijn helemaal klaar voor de zealous gasten, maar ook het eiland zelf biedt de perfecte omstandigheden voor ieder. De “Hot Spots”, zoals de “tie knot” Sa Calobra of de Cap Formentor zijn beroemd. In de bergen, rijst de Puig Major 1.445 meter boven de Tramuntana Mountains. Maar als je een meer authentieker idee wil krijgen van het echte eiland en zijn inwoners, fiets dan ook eens weg van de drukke kust en de bergroutes.

Met zijn hoogte van “maar” 542m, biedt de Puig de Randa uitstekende trainingsomstandigheden, vooral wanneer het fietsseizoen nog jong is. Centraal in het midden van het eiland, rijst de Randa op als een tafelberg en uit de verte is hij makkelijk te herkennen aan het ballonvormige radarstation op de top.

Omdat er maar liefst drie kloosters zijn op de berg, wordt de Randa ook wel de heilige berg genoemd. Zodra je de, vaak winderige, haarspeldbochten naar de top beklommen hebt, heb je niet alleen een kop koffie in het kloosterrestaurant verdiend, maar kan je ook genieten van het adembenemende uitzicht over het eiland. In het noordwesten zie je de Tramuntana bergen en in het noorden de baai van Alcudia, in het oosten snijden de rotsen van de kliffen in de zandstranden en in het zuiden gloort de baai van Palma.

Als je je nu afvraagt waarom de Randa een speciale betekenis heeft voor ons en waarom er niets beter is dan van het uitzicht genieten samen met je fietsvrienden, dan moet je geduld hebben tot vrijdag en je moet ook dit blog gelezen hebben…

← Older Post Newer Post →Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published