Gratis verzending van wielen

Wat is het maximum toegestane gewicht van de berijder voor ZEAL wielen?

Dit klinkt misschien als een eenvoudige vraag welke beantwoord kan worden met een simpel getal. Helaas is het niet zo makkelijk als het lijkt en daarom hebben we deze korte uitleg gemaakt, in plaats van gewoon een conservatief of zelfs gevaarlijk getal te noemen.

Ten eerste, wij ontwikkelen onze producten voor onze klanten en niet specifiek voor lichtgewicht professionele renners met buitengewone afdalingsvaardigheden. Desalniettemin, een carbon wiel is een high-end product, waarbij een zekere kennis bij de gebruiker nodig is.

Onze carbon wielen bieden genoeg stijfheid en stabiliteit voor het toestaand van een maximaal systeemgewicht (renner + fiets + uitrusting) van 120kg, waarbij er rekening gehouden wordt met toepassingsgebied. Om het garanderen van dit maximum systeemgewicht mogelijk te maken, hebben we hiermee rekening gehouden bij het ontwikkelen van de wielen, special spaakconfiguraties geselecteerd die hoge spaakspanning toestaan en laten wij onze wielen alleen bouwen door ervaren wielbouwers. Maar er is nog een erg belangrijk aspect in relatie tot het maximum systeemgewicht, welke alleen relevant is voor de wielen die geschikt zijn voor velgremmen. Ook al is de structuur van de velgen vergelijkbaar met de velgen die gebruikt worden voor de wielen voor schijfremmen, het is een feit dat de velg voor velgremmen de krachten en in het bijzonder de hitte die vrijkomt door de frictie tussen de remblokken en de velg, moet kunnen weerstaan. Hoe hoger het systeemgewicht, hoe hoger de temperatuur* zal zijn en vooral hierom gebruiken wij een specifiek type carbon dat is geïmpregneerd met een speciale epoxy. Dit, in combinatie met de Swissstop Black Prince remblokken, zorgt voor een markt-leidende combinatie. Desalniettemin adviseren wij het gebruik van schijfremmen voor renners waarbij het systeemgewicht hoger is dan 100kg. Het maximum systeemgewicht voor onze velgremwielen is dan ook 100kg. 

fullscreen

* extreme hitte opbouw komt normaal gesproken alleen voor tijdens steile en/of lange afdalingen in combinatie met extreem remmen door de renner.