Gratis verzending van wielen

TRY TO SQUARE THE CIRCLE – STIFFNESS, WEIGHT and Comfort

fullscreen

De perfecte balans tussen stijfheid, gewicht en comfort, zijn de belangrijkste parameters voor een fietswiel en tegelijkertijd vormen ze de grootste uitdaging tijdens de ontwikkeling, aangezien ze elkaar hinderen. Voor specifieke fietsen, komen er ook nog andere vereisten in beeld, zoals aerodynamica en dit maakt het zelfs nog ingewikkelder. Daarnaast moet het wiel duurzaam zijn en zo min mogelijk onderhoud nodig hebben.

MAAR, er is geen gegarandeerde formule tot succes.

De ontwikkeling van onze unieke vorm is reeds een enorme stap in de juiste richting en het gebruik van carbon met zijn specifieke mogelijkheden in lay-up en types epoxy, draagt bij aan het behalen van het optimale resultaat.

Maar de constructie van een excellent wiel vraagt om meer dan alleen het samenvoegen van high-end componenten. Voor het maken van een stijf, lichtgewicht en comfortabel wiel, moet er met elk klein detail rekening gehouden worden, beginnend met de selectie van de spaken, de ideale hoeveelheid spaken, de juiste samenstelling van de spaken, spaakspanning, tot aan het boren van de spaakgaten in de juiste hoeken. Het laatste is extreem belangrijk voor het perfect laten functioneren van de interactie tussen de velg en de naaf met zijn specifieke flensdesign. MAAR, er is geen gegarandeerde formule tot succes. Voor het bepalen van de parameters en het samenstellen van de materialen, heb je enorm veel ervaring nodig en een bepaald instinct voor het ontwikkelen, construeren, vlechten en richten van het wiel. 


 

Met de aankoop van jouw ZEAL product kan je vertrouwen op de ervaring van:

  • Onze ontwikkelingspartner Dave Luycx (MSc. Aerospace Engineering / Design and Optimization of composite structures), met twee jaar ervaring in aerospace engineering, twee jaar in automotive engineering en meer dan acht jaar in fiets engineering, met name in carbon frame ontwikkeling voor toonaangevende merken,
  • zeer ervaren Europese wielbouwers die elk ZEAL wiel met de hand vlechten en richten,
  • professionele race en mountainbike renners die de wielen aan extreme praktijktesten onderwerpen en
  • twee oprichters van ZEAL met meer dan 25 jaar ervaring in de fiets- en wielbouwindustrie.
fullscreen

 

Deze mensen werken er zealously aan het vierkant rond te maken, zodat we jou een duurzaam, stijf, lichtgewicht en comfortabel wielset aan kunnen bieden, waarbij ook andere vereisten (zoals aerodynamica) niet vergeten worden. Al deze zaken gecombineerd, zullen jou een ongelofelijke rijervaring geven.

Deze mensen werken er zealously aan het vierkant rond te maken

fullscreen