Gratis verzending van wielen

ZEAL KWALITEIT


De definitie van kwaliteit heeft vele facetten, vooral in relatie tot een topkwaliteit product voor een high-end fiets, zoals een carbon wiel. Kwaliteit heeft betrekking op de beste materialen, perfect vakmanschap, uitstekende afwerking, maar ook duurzaamheid. Duurzaamheid kan ook weer op verschillende manieren uitgelegd worden. De perfecte spaakspanning garandeert het duurzaam recht blijven van de wielen, de afdichting van de lagers garandeert het soepel blijven lopen van de naven en de juiste combinatie van carbon en epoxy garandeert de duurzaamheid van het remoppervlak en de veiligheid van de rijder. Om ervoor te zorgen dat je jouw nieuwe hoogwaardige ZEAL product vele jaren met plezier kan gebruiken, is het niet afdoende maar op een moment een kwaliteitscontrole te doen in het productieproces.

Kwaliteitsgarantie begint al bij het productidee, in een integraal onderdeel van de ontwikkelingsfase en een belangrijk aspect tijdens de productie en assemblage. 

PARTNERS

Kwaliteit betekent vertrouwen. Wij werken uitsluitend met partners die we zelf reeds vele jaren kennen en die in staat zijn geweest te bewijzen dat de producten die ze produceren van uitmuntende kwaliteit zijn.

 

TESTING

Voordat de eerste tests op de weg of off-road plaats vinden, moet elke velg verschillende testen in het laboratorium doorstaan. Dit houdt o.a. het volgende in:

  • tolerantietesten om de dimensies van de velg te controleren (rondheid, lateraal)
  • Rem- en duurzaamheidtesten
  • Statische stijfheidstesten
  • Spaaktrekkracht testen om de maximale trekkracht te bepalen waarop een nipple door het velggat wordt getrokken
  • Visuele controle
  • 100% bandenspanning test voor clincher wielen
  • impact test
  • remhitte testen om de maximale temperatuur te meten alvorens delaminatie optreedt

Rem- en duurzaamheidtesten Statische stijfheidstesten   

RIDING

Onze wielen zijn gemaakt voor zowel het gebruik op de weg als ook het gebruik op onverharde paden. Ook al laten de tests in het laboratorium veel zien, we zullen altijd onze producten blijven testen onder de realistische omstandigheden. Uiteraard doen we deze testen heel graag zelf, maar om ervoor te zorgen dat de resultaten onafhankelijk en waardevol zijn, werken we ook samen met ervaren en professionele renners op dit gebied. Ook al is het fietsen zelf het belangrijkste aspect van het “real-life” testen van de producten, is het ook belangrijk feedback te vergaren over het monteren van de banden, het gebruik van de accessoires (ventielverlengers, velglint, snelspanners, ….) en natuurlijk het uiterlijk van het product.

Laboratorium en rijtesten zijn essentieel tijdens de ontwikkeling van het product, maar zeker ook zodra het product gereed is, zodat we eventuele tekortkomingen in de serieproductie kunnen achterhalen.

fullscreen


HAND ASSEMBLING

Wij vertrouwen op de exacte en herhaalbare resultaten van computer gestuurde processen tijdens de productie, voor bijvoorbeeld het boren van de spaakgaten, maar wij zijn er ook van overtuigd dat het bouwen van de wielen het beste gedaan kan worden met de hand door ervaren wielbouwers. Tijdens het wielbouwproces, zal een ervaren wielbouwer een laatste kwaliteitscheck kunnen doen en hij kan precies voelen of de combinatie van de verschillende onderdelen een perfecte match maken. 

 

CHECKING

Alle ZEAL wielen die verstuurd worden, worden nog eens onderworpen aan een laatste 100% controle volgens een vastgestelde checklist. Dit om ervoor te zorgen dat je vanaf het eerste moment voor lange tijd kan genieten van jouw ZEAL wielen. . 

fullscreen

We vertrouwen erop dat je onze kwaliteitsstandaard gelijk zult zien zodra je de wielen uitpakt en met onze 6-jarige garantietermijn, onderstrepen wij ons vertrouwen in ons kwaliteitsmanagement proces.