Gratis verzending van wielen

Naaf- en spaaktechnologie

fullscreen

“Zo nauwkeurig als een Zwitsers uurwerk”. Dit gezegde wordt vaak gebruikt om precisie, vakmanschap en betrouwbaarheid aan te duiden. Het is dan waarschijnlijk ook geen toeval dat het bedrijf, dat beroemd is door de productie van het onderdeel wat gezien kan worden als het uurwerk van de fiets, uit Zwitserland komt. Om een soepel lopende, accurate en tegen de weersinvloeden bestande naaf te maken, heb je dezelfde kunde nodig als bij het ontwikkelen van een voortreffelijk Zwitsers uurwerk.

DT Swiss naven bewijzen hun kwaliteit en prestatie reeds sinds vele jaren in het professionele race en mountainbike circuit. Contactloze afdichting en hoogwaardige industrielagers garanderen dat elk beetje energie van de renner omgezet wordt in snelheid. Om ervoor te zorgen dat dit niet alleen gebeurt zonder energieverlies, maar ook zonder tijdsverlies, is het speciale tandwielsysteem in de cassettebody de ideale toevoeging. Om de high-end eigenschappen van de superlichte straight pull naven extra glans te geven, hebben we de naafhuls van de CAMERIG44 en HOUFFA25 opgewaardeerd met sjieke laser gegraveerde logo’s.    

 

Om een soepel lopende, accurate en tegen de weersinvloeden bestande naaf te maken, heb je dezelfde kunde nodig als bij het ontwikkelen van een voortreffelijk Zwitsers uurwerk.

 

Los van alle technische redenen, zijn er nog een aantal belangrijke argumenten voor onze samenwerking met DT Swiss. Vanwege het ZEAL consument-direct model, is het erg belangrijk dat de producten bijdragen aan maximaal gemak en flexibiliteit.

  • Het speciale tandwielsysteem in de cassettebody kan onderhouden worden zonder special gereedschappen.
  • Het ingenieuze press fit systeem, zorgt ervoor dat bijna elke asstandaard gebruikt kan worden door simpel de eindkapjes te wisselen.
  • Het wisselen van de cassettebody (Shimano/Sram, Campagnolo of Sram XD) is ook mogelijk zonder het gebruik van speciaal gereedschap.
  • Elk DT Swiss Service Center biedt service en support voor jouw naaf in je ZEAL wiel.

Mocht je reserveonderdelen of een conversiekit voor je naaf nodig hebben, aarzel dat niet contact met ons op te nemen. 

Voor het vormen van de perfecte relatie, is het nodig dat de partners goed bij elkaar passen. In een fietswiel, fungeren de spaken als de verbindende factor tussen de naven en de velgen, maar ze doen veel meer dan dat. De spaken dragen het gewicht van de fiets en berijder, ze vangen oneffenheden in het wegdek op en zorgen zo voor meer comfort en ze distribueren de krachten die ontstaan tijdens het remmen en accelereren. Om ervoor te zorgen dat de spaken optimaal presteren, is het nodig nauwkeurig de verschillende parameters te analyseren en dat de wielen worden gevlochten en gericht door ervaren handen. 

Voor het vormen van de perfecte relatie, is het nodig dat de partners goed bij elkaar passen

Met de keuze voor Sapim CX-Ray en CX-Sprint, zijn we er zeker van dat we de beste aerodynamische spaken gekozen hebben voor onze wielen. De hoge sterkte en flexibiliteit van deze in Europa gemaakte spaken, maken ze geschikt voor virtueel elke discipline. Voor alle voorwielen en de niet-cassette-kant van het achterwiel, gebruiken we CX-Ray spaken. Met een dikte van 0.9mm en een breedte van 2.0 – 2.2 mm, bieden deze extreem sterke platte aero spaken een zeer gering frontaal raakoppervlak voor de wind. Voor het verhogen van de laterale en torsie stijfheid van het achterwiel, gebruiken we CX-Sprint spaken (1.2mm x 2.3mm) aan de cassette kant van al onze achterwielen.Het 18/8 roestvrijstaal, waarmee deze spaken gemaakt zijn, heeft een zeer hoge treksterkte en is bestand tegen metaalmoeheid. De spaken zijn bijna net zo licht als titanium! De spaken worden geborgd met speciale, zelf borgende spaaknippels.fullscreen